onsdag 4 februari 2009

Girighet inte längre en dödssynd

Inkomstskillnaden mellan löntagarna och makteliten är den största på nästan 60 år. Det visar en rapport som LO presenterar i dag. Idag går det ARTON arbetarlöner på en VD. Vilket i praktiken innebär att en VD tjänar mer på ett år än vad en arbetare gör på ett helt liv. Till detta ska bonusar och andra förmåner som företagstopparna får utöver lönen. När det gäller de absoluta topparna så går det 51 arbetare på en VD. Vilket kan motsvaras vid ett mellanstort företag. Inte underligt om det kan vara svårt att skapa lönsamhet utan att kicka hela personalstyrkan eller låta underbetalda kinseser ta över hela jobbet.

Men ni måste hålla med om att detta kan verka näst intill omöjligt med den arbetarregering som vi har. En allians som sänker skatten för att utjämna de sociala klyftorna. Och värnar om den lilla människan.

Nu finns det de som skulle säga att det inte finns så många högavlönade VD-toppar. I LOs undersökning har man tittat på 200 av näringslivets toppar, vilket i runda slängar är nästan hela SAABs personalstyrka. Så med andra ord skulle man kunna säga att dessa 200 girigbukar borde kunna driva SAAB på egen hand, med sin så kallade höga kompetens.

När kaptitalistsvinen driver världen in i en ekonomisk kris i jakten på ännu större vinster, kan man inte tala om annat än omoral. Det är ta mig fan inget annat än en gansterkultur som sänder signaler till oss alla att bildligt gå över lik för att roffa åt sig ännu en spänn.
FY FAN!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar