söndag 1 februari 2009



Effektiv-iseringens gospel har predikats ända sedan Henry Ford införde sitt löpande band. Budskapet har varit detsamma, spara pengar genom att ersätta mänsklig arbetskraft med teknik. Vi som arbetat med "teknik" någon gång vet att desto mer avancerad den är desto sårbarare är den.

Försäkringskassan har genom alliansen försyn fått en ny ekonomisk kostym. Inte för att FK fungerade till 100% innan. Nej, den ekonomiska nedmonteringen hade redan den socialdemokratiska regeringen påbörjan. Men, nu tog man till storsläggan. Ut med personalen in med ett svindyrt och icke testkört dataprogram.
Men för helvete!
Hur dumt får man agera utan att kallas imbecill?
Tja, är man maktfullkomlig som alliansen kan man tydligen vara lika dum som George Bush, Påven, Carola och andra personer i menzaklass.

För närvarande kostar systemet 250 000 kr/tim och fungerar inte alls. Den kvarvarande personalen går på knäna och tusentals personer får inte ut sina pengar från Försäkringskassan. Jakten på effektivisering tar ingen hänsyn. Mänskliga värden förkastas och detta i en instans som ska hjälpa människor som på grund av skada eller sjukdom inte har eller får en inkomst.

Vissa instanser och arbetsplatser bör inte skrota den mänskliga arbetskraften. Hur skulle du känna inför tanken att istället av en läkare mötas av en dator där du själv får knappa in dina symptom eller varför inte en hel automatiserad förskola, sätt barnet på ett konvejerband och tryck på knappen och vips - klart!

Å andra sidan är "fadäsen" med Försäkringskassan kanske bara ett smart sätt att snart propsa på en privatisering av densamma. Vi vet ju alla hur bra det blir när marknaden får styra. Ja, den ekonomiska krisen beror på att staten styr för mycket och att medborgarna betalar alldeles för mycket i skatt.
Avskaffa alliansen nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar